Back at home! na een spannend einde...
Tja... daar zijn we weer! in Nederland! ik vind dat ik toch nog even m'n totale verhaal af moet maken met de laatse dagen Sri Lanka en de terugkomst in Nederland. Dus bij deze :P
Afgelopen donderdag waren we nog heeeeerlijk op het strand! het was de een naar laatste avond, en we hadden besloten er een fantastische avond van te maken. op tijd gedoucht en aangekleed, voor nog een mooie zonsondergang op het strand, eindelijk wat mooie foto's gemaakt! daarna nog heerlijk m'n favoriete prawn curry op, en toen liepen we op straat.. op weg nar een leuke bar.. en toen gebeurde het. Uit het niets kwam er een fietser voorbij die naar ons riep 'I'm watching you!!' dus wij zo van uhh oke? wat raar.. en voor we het wisten scheurde er een brommer voorbij die onze tas van Mance der lijf kapot trok en ermee vandoor ging!! op dat moment beseften we dat onze camera in de tas zat met aaallle foto's van die drie maanden! we konden wel door de grond zakken van ellende,we wisten niet wat ons overkwam. aangezien ook allebei onze mobiele telefoons in de tas zaten konden we niemand bellen, dus we zijn zo snel mogelijk naar funky de bar gerend waar die twee vrienden van ons werken. zij meteen op de scooter op zoek naar die kerel. maar volgens mij had hij een groen shirt, en volgens mance een paars shirt, dus dat schoot weinig op :P ze kwamen natuurlijk met lege handen terug en toen hebben ze ons maar naar het politiebureau gebracht voor een aangifte. ondertussen was het tegen half tien, kwamen we daar aan in onze korte broekjes en topjes, erg prettig ;) die aangifte stelde geen bal voor en ik moest zelf een beetje een verhaaltje schrijven in het engels wat er was gebeurd. verder konden ze niks doen en stonden we in no time weer buiten. We zijn maar naar ons guesthouse gegaan om in tranen uit te barsten en onze ouders te bellen, oh oh oh wat voelden we ons toen verdrietig. maargoed, wij onszelf nog even bij elkaar geraapt om terug te gaan naar de bar om de jongens te bedanken voor hun hulp. en toen we daar eenmaal waren (er zou die avond een groot feest zijn daar) hoorden we de leuke muziek en stonden we samen op het strand met een biertje, en zagen we tegelijk een vallende ster! we keken elkaar aan en we wisten dat we hetzelfde zouden wensen :P
we hadden toch maar besloten er een mooie avond van te maken, want het feest was werkelijk fantastisch!!! die strandtent staat half op het strand en binnen gingen zoals gewoonlijk alle sri lankanen heeeelemaal los op vette muziek van meerdere dj's. en buiten kon je lekker met je pootjes in de zee helemaal los gaan op het strand! we hebben de hele nacht door gedanst onder de volle maan en het was helemaal geweldig :) Ook hadden we Lassi een sms in hun taal laten verzenden naar mijn mobiele telefoon, in de trant van: we willeen heeeel graag de sd kaart terug, verder mag je alles houden en we willen er veel geld voor betalen! maar m'n tel stond uit dus we hadden eigenlijk geen hoop meer..
De volgende ochtend, na 2,5 uurtjes slaap en een prachtige kater moesten we ons nest uit om nog een verklaring of iets op te halen bij het politie bureau. Toen we bij de bar aankwamen om Lassi te meeten (want hij zou ons weer brengen) kwam die aanrennen dat de 'dief' terug gesmst had!! hij had gesmst dat hij heel veel spijt had, dat z'n moeder ziek was en dat ze veel geld nodig hadden, hij wilde alles terug geven maar natuurlijk wel voor geld. we waren natuurlijk heeeelemaal blij!!! snel teruggesmst wanneer hij kon afspreken en hoeveel geld hij wilde. helaas hebben we de hele dag moeten zenuwen op z'n reactie, die uiteindelijk pas tegen de avond kwam... hij wilde 150000 roepie, ongeveer 100 euro en we moesten hem ergens op zo'n plekje in de jungle meeten voor de 'transactie'. nou, dat hebben we de jongens maar laten afhandelen, want je weet nooit met wat voor idioten je te maken hebt! toen ze vertrokken op hun scooters zaten mance en ik daar een half uur heeeelmeaal de zenuwen!! en jaaa hoor, daar kwamen ze met een grijs op hun kop! eerst allemaal grappen dat ze niks hadden, maar toen haalden ze toch de camera te voor schijn!!!! echt ongelofelijk, we hadden hem gewoon terug!! hij had alleen iets van honderd foto's gewist, maar die hebben we nu zelfs dankzij Daans handigheid helemaal terug kunnen krijgen!
Savonds nog lekker met die twee jongens uit eten geweest op het strand als bedankje, op tijd naar bed, sochtends vroeg nog snel inpakken en daar gingen we dan.. op weg naar het vliegveld! het ging allemaal zo snel, en voor we het wisten zaten we in dat toestel op weg naar huis.. we hadden een nachtvlucht en toen we eenmaal in de lucht waren kon ik het niet meer droog houden. ik vond het zo erg om zo maar opeens weg te gaan na drie maanden. We hebben er drie maanden gewoond en geleefd en heel het land leren kennen, en dan hoppa ga je opeens weer naar huis en kom je waarschijnlijk nooit meer terug! Eenmaal in brussel op het vliegveld stonden juud annabel en pap en mam klaar om me op te halen, super fijn om ze weer te zien! maar ik moet zeggen dat ik nog behoorlijk in de war was om opeens weer in Nederland te zijn en Sri lanka achter te hebben gelaten... Na 3 maanden geen tv, internet, horloge, lekker op de slippertjes altijd in het zonnetje, heerlijk op het strand, sociaal leven van 1 vriendin en hier en daar natuurlijk een aantal sri lakaaantjes ;) Is nederland toch wel helemaal vol van drukte en verplichtingen, waar je zo snel weer inrolt.
Samen met Mance hebben we er echt een fantastische reis van gemaakt, alles is perfect verlopen, we konden super goed met elkaar overweg en we hebben het echt helemaal geweldig gehad!! Iets om nooit meer te vergeten, met godzijdank alle foto's weer terug ;) ik zal snel een mooi albumpje maken op facebook!
allemaal super bedankt voor het lezen van m'n verhaaltjes!! was altijd weer fijn om jullie op de hoogte te houden :) moeders zal wel even moeten afkicken want normaalgesproken heeft ze geen idee wat ik uitspook hier in nederland, maar dit is toch echt het laatste verhaal!
daaaaaaaaaag allemaaaal! xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Supervet Suus! En wat een verhaal zeg, Jezus!! Mama leest ook al je verhalen trouw, naast de computer ligt een briefje met jouw en Thomas' site er op haha!
Suus, welkom thuis!
wat een spannend verhaal zo nog op het einde!
geniet ervan in hollanda en ik spreek je snel! xxxx
Wat een verhaal weer suuske.. je hebt me ieder verhaal tot de laatste letter geboeid weten te houden. Nou dat is een hele prestatie.. wat een geweldige en spannende tijd heb je daar gehad zeg! Ga eerst maar weer een beetje acclimatiseren en dan hoop ik je volgende week te zien in Maasje! kus xxxx
Wooww wat een verheel, dat kan ook alleen maar daar gebeuren dat ze weer spulletjes terug geven voor geld, ik vond het wel spannend om te lezen haha.. Mis een idee om een boek te schrijven :P
Fijn dat je weer terug bent, zal wel weer wennen zijn hier in ons koude Nederland...
Tot snel :)
xx
Suus!!! Welkom terug :) kan niet wachten om al je verhalen nog een keer persoonlijk te horen. Wat vervelend dat jullie spullen gestolen waren. Ik weet precies hoe dat voelt..helaas kreeg ik mijn camera niet terug. Super fijn dat het toch nog gelukt is om alles terug te krijgen. Neem even lekker de tijd om te wennen. Je zult zien dat hier niks verandert is :P
Tot snel! Xxx
Hoi Suzanne, wat een spannende ontknoping. Te bizar om waar te zijn, dat mooie einde.
Nu maar afkicken thuis en genieten van de mooie herinneringen aan Sri Lanka en langzaam weer wennen aan je leventje hier.
Groetjes, tante Gerry