Suus & Mance in Sri Lankaaa!

Einde in zicht...

Okeee oke oke nog 1!! om het hele pakket maar even compleet te maken, toch nog een blogje vlak voordat we weg gaan. Ik durf er bijna niet over te schrijven, want we leven hier echt het ultieme leventje... oepsieee! :P

Vorige keer ben ik geeindigd met het zwem verhaal, vanaf toen hebben we alleen nog maar lekker gebadderd en als een walvis op het droge een beetje in de branding rondgerold. maaaarja, we vermaken ons wel :P
We hadden die week twee jongens ontmoet in een bar hier aan het strand. de ene was de eigenaar en de ander z'n broertje. natuurlijk 2 echte 'surfdudes' met lang haar en blonde plukjes, een grote grap dus. maar ze wilde ons graag mee nemen naar mooie watervallen in de buurt, op de scooter! het was natuurlijk later op de avond, met enige alcohol in ons bloed, dus de afspraak was al snel gemaakt! Daar stonden we dan de volgende ochtend in de bar.. allebei achterop een scootertje, helmpje op, en daar gingen we! Om nog maar even goed duidelijk te maken dat we gewoon 'vrienden' waren hebben we onze handjes keurig aan de scooter vastgehouden in plaats van romantisch om ze heen ;) en ik kan je zeggen, het was me toch behoorlijk spannend achterop! ze reden natuurlijk a la sri lankaan, lekker als idioten dus! we gingen landinwaarts, en het terrein werd steeds meer bergachtig, hobbelig en kronkelig en het was nog een hele trip van een paar uur daarnaartoe. onderweg kwamen we door zo'n dorpie en toen kreeg ik een tik van een of andere rare gast op straat. Lasi en mutu (zo heten ze) meteen huppa scooter aan de kant en rende als wilde honden achter die gast aan. gelukkig konden ze hem niet meer vinden anders waren er klappen gevallen, maar het was vanaf dat moment wel duidelijk dat ze ons goed beschermden ;)
Uiteindelijk waren we er, en moesten we een hele jungle trotseren met allemaal takken, bomen, stroompjes en rotsen om uiteindelijk naar de waterval te klimmen. Omdat er zo weinig regen is gevallen de laaste tijd stond de waterval nogal droog, dus was hij eigenlijk niet zo spannend... dus toen kwam plan 2: op naar een grotere! Tussendoor ergens 'geluncht'. dat was een grote grap, we kregen een of andere curry met rotti, maar het was me toch heet! mance en ik helemaal met tranen in de ogen, overal zweet en een vuurrood hoofd. jammie :P weer een paar uur later eindelijk bij die tweede waterval aangekomen, begon het heuuuuul hard te plenzen, zo'n dikke tropische bui haha, dus toen we eenmaal boven waren, waren we echt helemaal doorweekt! zwemmen dan maar!!! onderaan had je een soort 'natuurzwembadje' en gelukkig was er verder niemand en hadden we de bikini aan, dus lekker met z'n vieren gezwommen. die sri lankaantjes hadden het na 5 min al steenkoud, maar wij vonden het heerlijk en hebben bommetjes lopen maken als kleine kinders! en je gelooft het nooit, maar tijdens het douchen kwamen ze met twee zakjes shampoo aan! hadden ze speciaal voor ons gekocht! schattig toch :P en ja, toen moesten we dus kletsnat een uurtje of drie terugrijden.. in de regen!! koud koud koud!!! tussendoor nog lekker kopje thee gedronken, maar verder was het behoorlijk afzien! en jaaaa hoor, natuurlijk heb ik het laaste stuk gereden :D hij achterop, en daar gingen we. ik dacht, ik rij maar gewoon als de rest, dan zal het wel goed komen, dus vol gas door die slinger wegen! heb alleen het inhalen in bochten maar achterwegen gelaten ;) en uiteindelijk tegen etenstijd weer in hikkaduwa, top dagje!
na een lekker doucheje en wat eten weer terug gegaan naar die bar, en er een mooie party avond van gemaakt :P ik had m'n ipod aan de boksen geinstalleerd, en guusje meeuwis galmde door die tent! ik denk dat er in totaal 20 man was ofzo, dus dat kon wel :P
helaas was de dag erna wat minder.. ik zal niet in details treden.. maar we moesten dus naar colombo voor ons transit visa in india, en een busritje van 3.5 uur met je maaginhoud nog net achter het huigje is geen pretje, halleluja. savonds in colombo hadden we een raaaaar guesthouse geboekt. het was een of ander kerkelijk vrouwen gebeuren met rare kamers en gezamelijk wasgedeelte. alsof we op kerkkamp waren! maar het was dichtbij het visa kantoor, dus wij waren tevreden :P. op vrijdagochtend dus ons paspoort ingeleverd, en we moesten het om zes uur savonds weer ophalen. de hele dag in colombo dus! maaaar gelukkig hebben we ondertussen overal vrienden gemaakt, dus kwam shan ons die dag vermaken. Schattig ventje van onze leeftijd die daar studeert. hele dag met hem en een vriend van em in het park gehangen en naar een of andere tentoonstelling geweest. was leuk! hij had zelfs een klein cadeautje voor ons mee genomen! savonds om uurtje of elf weer in hikkaduwa, en we dachten naja we gaan nog 1 klein drankje doen in 'the vibration'. een bar waar het op vrijdagavond feest schijnt te zijn. We kwamen daar aan, en we wisten weer eens niet wat we zagen. het was een openlucht bar zegmaar, en de muziek was top! en zoals gewoonlijk ging de hele dansvloer weer uit z'n plaat!! er waren traditionele sri lankaans verkleeddde mannen met vuur bezig, met maskers op die door de dansvloer hopsten en een heel podium vol met bongo players. het was zooo ontzettend gaaf!! dus we hebben uren aan de stuk gedanst voor het leven, op de bloote voetjes, zonder een druppel alcohol, maar het was echt de beste avond! en natuurlijk hadden we onze camera weer niet bij omdat dit niet op de planning stond.. helaaaas!! snachts op de terugweg nog een lekkere rotty voor het slapen gaan.. echt een perfecte avond :)
Verder hebben we afgelopen week natuurlijk lekker op het strandgelegen, heerlijk gegeten, nog meer geblondeerde vrienden gemaakt en hier en daar een dansje gedaan :D ooohjaa en we zijn ook nog naar een kookcursus geweest! in Unawatuna, een stadje verderop. we moesten daar om 11 uur zijn en gingen toen met de tuc tuc naar de markt om groenten, vis en kruiden in te slaan. en ik kan je vertellen, als je zag hoe die vissen er daar bij liggen zou je het eigenlijk niet meer op willen eten! lekker in het zonnetje op een houten plankje, overal vliegjes en andere beesten en iedereen lekker met de handjes eraan :P maargoed, we waren met een australisch koppel en we hebben een paar uur 5 verschillende curry's gemaakt! en op sri lankaanse wijzen, dus de chillies vlogen in de rondte. echt niet normaal wat die mensen er allemaal instoppen! bergen bergen kruiden en pepers!! toen alles klaar was hebben we met z'n vieren alles lekker opgegeten, en het was echt heerlijk! het gebruikelijke zweet-traan-brand festijn ging weer van start, maar het was lekker!!
Vandaag samen met die familie waar we onze kamer van huren gekookt en geluncht. rijst en curry dus weer! blijkbaar eten hun nooit echt samen en al helemaal niet aan tafel. dus mance en ik hadden er voor gezorgd dat we met z'n zessen gezellig aan tafel gingen en tegelijkertijd aten ;)
en jaaa, het is al 4 april!! ongeloofelijk dat het er alweer bijna opzit.. zeker leuk om weer naar huis te gaan, vakantie kan niet eeuwig blijven duren.. maar zoals ik de vorige keer ook al heb gezegd, ga ik sri lanka wel heel erg missen als ik weer thuis ben... ben benieuwd of er traantjes gaan vallen bij vertrek :P en anders wel bij aankomst, kijk uit om iedereen weer te zien!! Dit is dan toch echt het laatste verhaal vanuit hier.. :( allemaal super bedankt voor het trouwe lezen en de reacties!! vond ik altijd echt ontzettend leuk om te zien, en ben blij dat jullie allemaal beetje weten wat we hier uitgespookt hebben!! ik zeg atlijd, tot snel! maar nu is het echt tot snel.. zondag ochtend zijn deze twee bruine beren er weer!! daaaaaaaaaag xxxxxxxxxxxx

Bojoura

Jeeeeuj Suuske,
Wat ben ik blij dat je het zo leuk hebt, maar ben stiekem toch blijer dat je er weer bijna bent :D Tot zondag mupke! Dikke kus

Mieke

Geniet er nog maar even van Suusje!!
Ik (wij) kijken er iig enorm naar uit om je weer hier in het vertrouwde Maastricht te hebben! ;)
xxx

Renske

Jeeuj nog maar een paar daagjes!
ZIN IN ZIN IN ZIN IN :DDD

Laura

Ahh suusje! Super leuk! Geniet nog van de laatste daagjes en een goede reis naar huis!! Heeeel veel liefs, helaas nog niet echt tot snel, maar we moeten maar snel een keertje skypen! Xxx

Roos

Whaa geniet van de laatste dagen, en goede reis naar huis ! Leuk je verhalen te lezen :) x

mama

Oh, suus wat zal ik die verhalen missen! Kun je daar niet mee doorgaan in Maastricht......:-) maar ik tel de nachtjes af hoor, ben veel te blij om je zondag weer `live` te zien!!

Judith

Rimboeneger!! waaaa je laatste verhaaltje! ik word er gewoon zelf een beetje emotioneel van! ;-) ik zou zo graag een dagje mee gaan kijken in die kroeg, die rare maskers.. volgens mij zou ik niet meer bijkomen!!
Zondag zie ik je weer! ja ja, dan wordt het toch echt duo penotti, want hier schijnt de zon alweer niet meer, wat een gezelligheid!

Tot ZONDAG CHICK!!
xx

Marielle

Suus! enjoy je laatste dagen en een goede reis terug!
we skypen als je terug bent!
xxxx

Enkie

Suus! Je bent al bijna terug! Leuk, leuk, leuk:-) voor jou natuurlijk ook wel jammer haha. Maar je verhaal was weer leuk om te lezen. Misschien zien we je snel als we weer in Maas moeten zijn voor school en anders na de stage! Wij ploeteren nog wel even door;-) Geniet nog even van dit weekendje!! Xx

Esmee

Suuske nu komt het wel heel dichtbij..
Ik heb weer gelachen met jouw verhaaltje, ge-wel-dig hoe je alles zo hilarisch en in detail beschrijft, mooi mooi!
Alvast een goede terugreis en Mance natuurlijk ook he!!

xxx

Gerry

Hoi Suzanne,
Geniet nog lekker van je laatste daagjes in Sri Lanka. En natuurlijk een goede reis terug naar ons kikkerlandje, brrrrr..
Liefs, tante Gerry